Vandslukker

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-hhnzt’]
[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-jipzbdr2′ admin_preview_bg=”]

Vandslukker

En vandslukker er det et af de mest brugte slukningsredskaber, vandslukkere kan anvendes af alle til slukning af brande i faste stoffer.
Vandslukkere er et rigtigt godt alternativ til en pulverslukker, f.eks. der hvor man ikke ønsker at der opstår store skader i forbindelse med en lille brand.
Vandslukkeren er præcis og nøjagtig i sin vandstråle og når man bruger en vandslukker, har man en klar fornemmelse af hvornår en brand er slukket.

I en vandslukker er der blot vand, det er også det mest naturlige slukningsmiddel når det drejer sig om brande.
Det er dog vigtigt at en vandslukker aldrig bruges til at slukke en brand i f.eks. friture olie da vandslukkeren har den modsatte effekt hvorpå branden bliver eksplosiv.
Ligeledes gælder det at en vandslukker ikke bør benyttes i nærheden af større elektriske installationer da den her i værste tilfælde kan være strømledende

En vandslukker er frostsikker og derfor egnet til brug ved -60 / +30 grader.

Vandslukker kan anvendes til slukning af følgende:

A – Brande: Træ, papir, plast, tekstiler (glødedannende stoffer)

En vandslukker er specielt egnet til placering i:

  • Boliger
  • Kontorarealer
  • Butikker, mindre og større

 

En vandslukker fås i forskellige størrelser, de mest brugte er dog enten 6 L. eller 9 L. varianter.

Vandslukker – 6 L. – DS Godkendt
Vandslukker – 9 L. – DS Godkendt

Se vores priser her

De hyppigste spørgsmål omkring vandslukkere

Nedenfor kan I læse de oftest stillede spørgsmål vedrørende vandslukkere, hvis der er andre spørgsmål i forhold til vandslukkere så tøv ikke med at kontakte os direkte via salg@guardsonsult.dk

Hvad er en ildslukker med vand? – En såkaldt vandslukker
En vandslukker indeholder som navnet indikerer vand (De frostsikre modeller er tilsat frostvæske for at undgå til frysning) der fungerer som slukningsmiddel under tryk.
Vores vandslukker er yderst effektiv i forhold til specifikke typer brande – Se vores brandklasser under brandslukningsmateriel

Fordele og ulemper ved en vandslukker i forhold til andet brandslukningsmateriel?

Fordele:

En vandslukker passer ind på langt de fleste virksomheder, det er også derfor at en vandslukker altid anbefales til skoler, institutioner og kontorarealer.

En vandslukker benyttes ubesværet af de uøvede brugere grundet dens store kastelængde og præcision. Dette gør sammen med vandslukkerens effektive slukningsevne at de små brande oftest bliver slukket problemfrit med en vandslukker.

Ulemper:

En vandslukker slukker de fleste typer brande, dog må man aldrig benytte en vandslukker til slukning af brande i væsker og gasser da dette blot forværre branden og i værste tilfald skaber en eksplosiv brand.
Her skal der i stedet for en vandslukker installeres en CO2 slukker eller specialslukker.

Ved brug af en vandslukker kan der opstå vandskader.

Service / eftersyn af en vandslukker, hvordan er det nu med det?

En vandslukker skal ligesom alt andet brandslukningsmateriel serviceres minimum en gang om året. For at vandslukkeren kan serviceres skal den være DS godkendt.
Det er ligeledes et krav at når vandslukkeren skal serviceres, skal dette foretages af en DS certificeret virksomhed.
Vandslukkeren skal trykprøves hvert 5 år, dette skal ligeledes foretages af en DS certificeret virksomhed.

Udover det lovpligtige serviceeftersyn af vandslukkeren anbefales det af DI, DS og flere forsikringsselskaber at vandslukkeren efterses en gang i kvartalet af en sagkyndig person fra virksomheden hvor vandslukkeren er placeret.

Hvad siger loven om vandslukkere og øvrigt brandslukningsmateriel?

Rent lovmæssigt forefindes der kun enkelte direkte lovkrav.

Den generelle lovgivning findes i arbejdstilsynet bekendtgørelse om Faste arbejdssteders indretning
I denne står der beskrevet at det er arbejdspladsens ledelsesansvar at der er det fornødne førstehjælpsudstyr og brandslukningsmateriel til rådighed
[/av_textblock]
[/av_one_full]

Gå til toppen