Evakueringsplaner

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-hhnzt’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-jipzbdr2′ admin_preview_bg=”]

Evakueringsplaner

Guard Consult besidder en stor ekspertise inden for evakuering / flugtvejs planer til alle typer virksomheder, i projekter arbejdes der ud fra DBI, s kravspecifikationer og guidelines.

For at kunne opnå den bedste og rigtige løsning til jeres virksomhed, kræver det en såkaldt sikkerhedsgennemgang.
Ved en sikkerhedsgennemgang, bliver der ud fra krav fra f.eks. jeres forsikrings selskab og naturligvis jeres egne ønsker udarbejdet en sikkerhedsplan.

Når denne plan er udarbejdet, leveret og godkendt påbegyndes udarbejdelsen af evakuering / flugtvejs planen(erne).

Guard Consult har igennem flere år leveret planer til flere virksomheder, skoler og intuitioner.

Planerne tegnes og færdiggøres af eget personale, dette sikre jer som virksomhed den absolut bedste service.

Tips og råd:

 • Overvej om i som virksomhed skal afholde forsamlinger med over 150 personer, da der herefter er øgede krav til flugtveje og øvrigt brandsluknings materiale.
 • Ændre lokalets indretning sig på en væsentlig måde skal der for hver ændrings periode udarbejdes en pladsfordelings tegning der skal godkendes af myndighederne inden f.eks. et arrangement.

Priser 

Pladsfordelingstegning (Under 1000 kvm. 1 plan)                             1.295.-

Evakueringsplan (Under 300 kvm. Et plan)                                         3.495.-

Evakueringsplan (Under 1000 kvm. Max. 2 plan)                               9.995.-

Se desuden vores priser her

[/av_textblock]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-hhnzt’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-jipzbdr2′ admin_preview_bg=”]

Regler om flugtveje

 • Flugtveje skal være nemme at se, nå hen til og åbne
 • For hver arbejdsrum/lokale skal der som udgangspunkt være adgang 2 til flugtveje der hver er uafhænglig af hinanden guider en ud til frit terræn eller ind i en anden brandsektion.   
 • Der er krav om at der ikke må være mere end 25 meter til nærmeste flugtvej og 50 meter til den fjerneste af de to flugtveje
 • Flugtvejene skal være tilstrækkeligt belyste
 • Flugtvejene skal kunne passeres nemt og uden fare. 
 • Elevatorer, rulletrapper og fortove kan ikke benyttes eller medregnes som flugtveje. 
 • Der skal af virksomheden tages hensyn til personers mulighed for og evne til at benytte sig af flugtveje, med det menes der at flugtveje skal være let genkendelige og at der i visse tilfælde kan være behov for undervisning i netop flugtveje til virksomhedens ansatte.
 • Der skal tages hensyn til personers kendskab til flugtveje. Her henvises der også til at man som virksomhed tydeligt skal skilte med flugtvejenes placering, evt. via en evakueringsplan.  
 • Flugtvejene skal være indrettes til det antal personer som skal benytte dem.
 • Døre i flugtveje skal være lette at åbne, der må således f.eks. ikke være nøglelås i døren.  

 

Regler vedrørende skiltning af flugtveje 

Generelt har arbejdstilsynet fastsat at der skal skiltes med flugtveje således at det for personer der ikke har opholdt sig på stedet før, let og trygt kan komme i sikkerhed i en nødsituation.
Her nævnes specifikt skilts udformning, dimension og placering.  

Skiltningen er fastsat efter en international standard der også er gældende i Danmark.

Skiltningen skal følge skal følge DS/EN ISO7010, dette sikre at statsborgere fra hele verdenen også har kendskab til en flugtvejsskilts betydning.

Retningslinjer fra arbejdstilsynet vedrørende flugtveje
 • På et sted hvor der er mange ikke stedkendte (f.eks. besøgende, gæster mf.) skal der opsættes flugtvejsskilte.
 • I lokaler hvor der er mulighed for 50 eller flere besøgende/ansatte skal der opsættes flugtvejsskilte.  
 • Ved snævre eller forhold der kan føles ubekvemme, skal der opsættes flugtvejskilte.  
 • I tilfælde af manglende dagslys (Afhænger af stedet) skal der som udgangspunkt opsættes flugtvejsskilte med kunstigt lys.

[/av_textblock]

[/av_one_full]

Gå til toppen